Tess Does (11) exposeert na de meivakantie

Het duurt nog even, maar vanaf de meivakantie tot de zomervakantie exposeert de Holtense Tess Does (11) in de Muziekschool.

Van december tot maart is werk van Tess te zien in het Kulturhus in Holten. Ze begon uit verveling te schilderen, maar dat pakte zo goed uit dat ze nu zelfs opdrachten krijgt.

Tess begon pas in februari van dit jaar met schilderen. Puur uit verveling. Dat die aanvankelijk zo saai lijkende winterse februarimiddag uit zou monden in een tentoonstelling én verkoop van haar schilderstukken, dat had ze niet verwacht.

"En nu hangen er vijftien schilderijen", vertelt de jonge kunstenares niet zonder trots, maar ook een klein beetje beduusd. "Mijn klas komt kijken en mijn oma wil ook langs komen." Tess laat zich inspireren door plaatjes op internet. Koeien, kippen of dikke dames op een fiets, ze worden allemaal soepeltjes geschilderd. Zelf vindt ze de bonte poezenkop met de felgroene ogen het mooiste. Het allermoeilijkste vond ze de leeuw. "Daar ben je toch wel even mee bezig. Normaal schilder ik op een middag een schilderij."

Gelukkig staat ze graag voor het schildersdoek want uit heel Nederland komen de opdrachten binnenrollen. De vrolijke schilderijen van Tess spraken directeur Dick Sanderman van de Rijssense Muziekschool meteen aan. "Wij hebben driemaandelijks wisselende exposities in ons gebouw, en één van de vorige exposanten maakte ook van die kleurrijke doeken: daar word je al vrolijk van als je ernaar kijkt. Zulke schilderijen passen prima in ons moderne gebouw. Daarom heb ik contact gezocht met de ouders van Tess en een afspraak gemaakt voor een expositie in de maanden vóór de zomervakantie".