Artikelen


Blokfluit

De blokfluit is een rechte houten fluit waarin een “blokje” hout is geplaatst, zodat je via een smalle spleet de fluit aanblaast. Dit blokje moet het vocht goed kunnen vasthouden en wordt daarom vaak van een andere houtsoort gemaakt dat de fluit zelf.

blokfluitWij geven uitsluitend les op blokfluiten met een barokboring. Gewoonlijk beginnen we met kunststof fluiten met barokboring. De prijzen van deze kunststof fluiten liggen rond de 11 Euro voor de sopraanblokfluit en rond de 20 Euro voor de alt. Gevorderde leerlingen kopen later meestal een houten fluit. Er zijn vijf types blokluit waaruit je kunt kiezen (van heel hoog naar heel laag): sopranino-, sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit. Jonge kinderen beginnen meestal met een sopraanblokfluit; oudere kinderen en volwassenen kiezen vaak direct voor de altblokfluit.

 

Ideaal als eerste kennismaking is de introductiecursus blokfluit, die bestaat uit klassikale lessen van 45 minuten per week bij een groepsgrootte van ongeveer 8 leerlingen.

Voor gevorderde leerlingen bestaat de mogelijkheid om mee te spelen in het blokfluitensemble van de muziekschool. Docenten zijn Maaike Dessens en Karin Slijkhuis.